Leugens hebben korte benen

Rond de jaarwisseling kreeg u wellicht een uitgebreide ‘reclamefolder’ van cd&v Roosdaal in de bus. Wij – en heel wat andere aandachtige lezers – stelden vast dat er een loopje genomen werd met de waarheid. Uiteraard willen politieke partijen hun mandatarissen in de kijker zetten, maar opscheppen met andermans realisaties getuigt van weinig politiek fatsoen. 

Wie betaalde?

Hooguit drie van de twintig pagina’s met uitgevoerde werken bevatten effectief verwezenlijkingen die door cd&v betaald werken. De overige zeventien bladzijden van hun folder werden gevuld met zaken die de gemeente betaalde. Alle dossiers werden trouwens door de gemeentelijke administratie voorbereid. De cd&v-mandatarissen hebben daar zelf geen pennentrek voor op papier gezet.

Wie deed het werk?

Bovendien ‘steelt’ cd&v heel wat voorstellen waarvan al het voorbereidende werk door onze N-VA-mandatarissen gebeurde: het aankleden van nutskasten, het Octopusplan, reflecterende huisnummers, huwen in openlucht, fraudeonderzoek voor sociale huurders met bezittingen in het buitenland, digisprong … Ook pluimen die thuishoren op de hoed van talloze vrijwilligers worden schaamteloos door cd&v gerecupereerd. Het vaccinatiecentrum, de plantjesverkoop voor Kom op Tegen Kanker, de Molenjogging, Sneukeltocht, de zaklampentocht, de processie, de renovatie van de ‘Zoul’ in Kattom, eindejaarstombola ... zijn initiatieven die slechts kunnen bestaan dankzij de inzet van onze sociaal bewogen inwoners en adviesraden.

Halleweg een cd&v-realisatie?

Neen! De wijk Halleweg in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek werd niet gebouwd en/of betaald door de gemeente maar door Providentia. Als cd&v het toekennen van de bouwvergunning voor dat project als een eigen realisatie beschouwt, ziet de partij dan alle particuliere bouwprojecten als een eigen realisatie? Een tip voor wie recent bouwde: u moet misschien eens proberen om de facturen van uw nieuwbouw op het gemeentehuis binnen te brengen. Wij wensen u veel succes!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is