“Veiligheid in schoolomgeving van prioritair belang!”

Op 10 mei 2013, over deze onderwerpen: Mobiliteit - Openbare Werken, Onderwijs, Politie - Veiligheid

Voor N-VA Roosdaal is het glashelder: kinderen en jongeren verdienen het om in een veilige omgeving naar school te gaan. Situaties als die in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, waar een aannemer gedurende enkele dagen een voetpad blokkeerde en er dusdanig voor zorgde dat ouders met hun kinderen op het voetpad moesten lopen, kunnen niet. Raadslid Wendy Godaert bracht het probleem ter sprake op de gemeenteraad en is tevreden met de vooruitgang in het dossier.

Wendy Godaert (gemeenteraadslid N-VA): “Zelf mama zijnde van een in Lombeek naar school gaand kind enerzijds en leerkracht zijnde anderzijds, ligt deze problematiek me na aan het hart. Vandaar dat ik dat ook absoluut ter sprake wou brengen op de gemeenteraad. Streven naar veilige gemeenten is een absoluut speerpunt voor N-VA en verkeersveiligheid is daar absoluut een belangrijk onderdeel van. Aannemers die voetpaden blokkeren in schoolomgevingen, dat is helemaal uit den boze.”

Kort na de tussenkomst op de gemeenteraad was er al verbetering merkbaar in de situatie.

Wendy Godaert: “Dat klopt en daar zijn we ook zeer tevreden over. Het werd dringend tijd dat de gemeente de aannemer op de gevaren wees en hem aanmaande dergelijke situaties uit de wereld te helpen. We zijn tevreden dat er nu merkbaar vooruitgang is geboekt. De schoolgaande jeugd en hun (groot)ouders kunnen er alleen maar wel bij varen. We vragen ons alleen af waarom dit niet sneller kon afgehandeld zijn.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is