Roosdaal op één na slechtste gemeente in tevredenheid openbare diensten

Aan de hand van vijf testen (openbaarheid van bestuur, bibliotheken, kostprijs, documenten, toegankelijkheid website en bereikbaarheid burgemeester) nam de krant Het Nieuwsblad alle 308 Vlaamse gemeenten onder de loep. Op basis van de resultaten werd een rangschikking opgemaakt, waarbij Roosdaal de weinig benijdenswaardige voorlaatste plaats bezet. Alleen Bever doet het minder goed, maar die gemeente kon niet op alle onderdelen beoordeeld worden.

De CD&V, die uw gemeente al decennialang bestuurt, krijgt een schamele 3 op 10. Wie de dynamiek van dat college een beetje kent, zal allicht niet verbaasd zijn. De meerderheid bestuurt deze gemeente volgens het ‘Columbusmodel’: we gaan ergens naartoe zonder te weten naar waar. Als we daar zijn weten we niet waar we zijn, en als we terug zijn weten we niet waar we geweest zijn. U betaalt belastingen, maar die worden niet efficiënt ingezet. U krijgt dus niet de dienstverlening die u verdient. Wij vinden dat u meer waar voor uw geld moet krijgen.

Roosdaal heeft meer dan ooit nood aan krachtige verandering. Roosdaal moet efficiënt bestuurd worden, gericht op de toekomst. Het kan zijn dat het schepencollege liever verder ploetert en zich bezighoudt met politieke spelletjes, maar dat is alvast niet onze visie. In veel gemeenten bewijst de N-VA nu al wat de kracht van verandering kan betekenen. Hoog tijd dat u dat ook in Roosdaal merkt.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is