Verslag Gemeenteraad 26/11/2015

Op 27 november 2015, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Op de agenda van de gemeenteraad van november (die u als bijlage bij dit nieuwbericht kan vinden) stonden weinig agendapunten, dus was er weinig inspraak mogelijk van onze fractie. De 8 agendapunten werden door ons wel aan een kritische noot onderworpen!


Zo had de meerderheid deze keer een harde kluif aan onze vragen en opmerkingen rond het onteigeningsplan voor het RUP Belle Alliance, waar een nieuw containerpark gehuisvest zal worden.


Er werd eveneens beslist dat vanaf 1 januari 2016 een bewonerskaart voor de inwoners van de Pamelse klei ter hoogte van de blauwe zone, betalend zal zijn. Elke aanvrager met domicilie in deze zone zal voortaan 24 euro dienen te betalen. Onze fractie onthield zich en dit om volgende reden hiervoor: Destijds werd de parkeerkaart ingevoerd opdat de inwoners van de Pamelse Klei de mogelijkheid zouden krijgen zonder parkeerschijf op de straat te parkeren. Dat deze mensen hiervoor nu dienen te betalen, gaat daar volledig tegen in.


Tijdens de vraagstelling hadden onze raadsleden ook nog enkele interessante vragen. Onder andere volgende onderwerpen kwamen aan bod:

  • Linda Van Huylenbroeck vroeg naar de stand van zake inzake het sociale woonproject in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Er is een ontwerp voor 47 sociale woningen. Opmerkingen of vragen omtrent het voorgestelde project kunnen ons zeker en vast bezorgd worden!
  • Kristof Cooreman vroeg hoever de gemeente staat met het integreren van gemeente en OCMW. Vanaf 1 januari 2019 is dat een verplichting voor alle gemeenten, en die datum is heus niet meer veraf. Volgens de meerderheid zijn de eerste stappen gezet om bepaalde zaken op elkaar af te stemmen. We houden dit dossier zeker in de gaten, want het is een belangrijke operatie.
  • Wendy Godaert vroeg zich dan weer af of de veiligheid van de leerlingen tijdens het schoolzwemmen gegarandeerd is nu er nog steeds geen redder is aangesteld. Een redder zonder lesgevende opdracht werd ons beloofd!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is