Verkeersveiligheid in Populierstraat: "Sorry, de verf was op!"

Op 1 november 2016, over deze onderwerpen: Politie - Veiligheid, Ruimtelijke Ordening - Wonen


Ongeveer een jaar geleden (!) stelde N-VA-gemeenteraadslid Annick Borloo voor om ook in de Populierstraat een voetpad, extra verlichting en suggestiestroken voor fietsers aan te brengen. De burgemeester antwoordde dat een voetpad en extra verlichting niet prioritair waren en bovendien veel te duur. De fietssuggestiestroken zouden worden voorgelegd op het gemeentelijk veiligheidsoverleg (GVO).

Na onze vernieuwde vraag eind december 2015 bleek dat ons voorstel positief werd geadviseerd en dat de verf al werd aangekocht. Maar het duurde bijzonder lang eer de fietssuggestiestroken in de Populierstraat effectief werden aangelegd. De N-VA zocht uit hoe dat komt.

Eind december luidde het nog dat het te koud was om de verfwerken uit te voeren, ondanks enkele dagen met een temperatuur van 15 graden. Maar niet getreurd: de fietsstroken zouden alsnog worden aangebracht bij de eerstvolgende verf beurt, in maart of april 2016.

Uitstel na uitstel na uitstel ...

Toen de N-VA vroeg naar een stand van zaken op de gemeenteraad van april 2016 liet de burgemeester weten dat de verfmachine niet van stal kan gehaald worden om alleen die suggestiestroken aan te brengen. De werken schoven daarom door naar juni. Of meer bepaald: naar augustus. Want toen pas zagen we de gemeentearbeiders druk in de weer met de verfmachine in de Weverstraat, de Bosstraat en de Populierstraat. Maar de beloofde fietssuggestiestroken, die werden nog steeds niet geverfd.

Ondertussen is het nieuwe schooljaar alweer bezig en staat de winter voor de deur. De inwoners van Borchtlombeek, Kattem en Ledeberg meldden ons dat ze het wachten op de fietssuggestiestroken in de Populierstraat stilaan beu worden. En dus vroegen wij in september nogmaals aan de burgemeester waar de vertraging zat. Het antwoord was even simpel als onbegrijpelijk: de verf was op ...

Gelukkig geen afstel (dankzij de N-VA)

Gelukkig haalde ons aandringen één jaar na dato toch iets uit. Begin oktober had de gemeente toch nog ergens enkele potten verf gevonden en waren de temperaturen hoog genoeg om de verfmachine de baan op te sturen voor enkele langverwachte fietssuggestiestroken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is