Nog veel vragen over fiets-voetpad Reigersbaan

Op 1 juli 2016, over deze onderwerpen: Politie - Veiligheid, Ruimtelijke Ordening - Wonen, Strijtem


N-VA Roosdaal ijvert al jaren in de gemeenteraad voor meer fiets- en voetpaden. We zijn dan ook voor het project van een veilige verbinding voor zwakke weggebruikers op de Reigersbaan in Strijtem. Alleen zitten we met nog een heleboel vragen, die maar niet beantwoord geraken.


De N-VA keurde in maart wel degelijk de voorgestelde rooilijn in het gedeelte van de Reigersbaan goed. We stemden wel tegen de eenzijdige verkoopbelofte die daarvoor met de eigenaar van een perceel grond werd afgesloten en wel om volgende redenen:

1. In tegenstelling tot heel wat inwoners die bij de aanvraag van een verkavelingsvergunning verplicht worden hun grond gratis af te staan, zal de gemeente hier wel ongeveer 1 880 euro betalen. Vindt u dit eerlijk?

2. Bovenop die verkoopprijs werd ook bedongen dat de gemeente zal instaan voor het gratis verwijderen van de beplanting, de zeer bouwvallige afsluiting en het plaatsen van een nieuwe afsluiting (die door de eigenaar wordt aangekocht) over een afstand van 150 meter. U kan zelf een inschatting maken wat dit waard is, want voor het uitvoeren van werken op privaat terrein keurde de gemeente een retributiereglement goed: een werkkracht kost 38 euro/uur; het gebruik van wagens en machines wordt ook apart aangerekend: 25 euro/uur. Vindt u dit eerlijk dat de ene inwoner dit wel en de andere dit niet hoeft te betalen?


Los van die verkoopbelofte stelden wij ons ook de vraag hoe veilig en gebruiksvriendelijk een fiets-voetpad is als precies langs die kant van de weg ook de elektriciteitspalen staan? Hoe gaat men voor de schoolgaande kinderen op het einde van het fiets-voetpad een conf lictsituatie vermijden met auto’s die de Reigersbaan inrijden en auto’s die de parking verlaten? En is het niet zo dat door het invoeren van het éénrichtingsverkeer in het centrum van Strijtem de Reigersbaan heel wat meer tweerichtingsverkeer te slikken krijgt? Op al die vragen kwam geen duidelijk antwoord.
 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is