N-VA vraagt wifi in gemeentelijke gebouwen via WiFi4EU-subsidies

Op 31 januari 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, ICT - Digitalisering

N-VA Roosdaal voegde op de gemeenteraadszitting van januari een agendapunt toe met de vraag wifi te installeren in alle gemeentelijke gebouwen. “Op die manier zetten we de stap naar een verdere modernisering”, aldus Wendy Godaert. Bovendien kan de gemeente zich inschrijven om in aanmerking te komen voor  Europese WiFi4EU-subsidies.

Wendy Godaert: “N-VA Roosdaal is  voorstander van een doorgedreven  digitalisering. We zijn dan ook tevreden dat de gemeenteraadsleden kunnen  beschikken over een digitaal platform  om de gemeenteraad voor te bereiden.  Op die manier wordt het makkelijker werken. Een volgende stap moet draadloos internet zijn in alle gemeentelijke  gebouwen. In sommige gebouwen is dat er al, in andere moet het er komen.” Voor dergelijke projecten trekt de Europese Unie een aanzienlijk bedrag uit. Elke gemeente kan zich inschrijven om kans te maken op 15 000 euro WiFi4EU-subsidies om in draadloos internet te voorzien.

Meer digitalisering

Wendy Godaert: “Dergelijke eenmalige subsidies maken het voor een gemeente makkelijker om te investeren in zulke projecten. In de plannen van de kantine in Pamel-Centrum en de toekomstige zaal ‘Den Broebel’ is wifi voorzien. De subsidies kunnen dan helpen de kostprijs te drukken. We zijn ook tevreden dat ook de Lombeekkring binnenkort van wifi voorzien zal zijn. N-VA Roosdaal vraagt al langer dat de gemeente de stap zou zetten naar meer flexibiliteit en digitalisering. We zijn tevreden dat op bepaalde vlakken nu toch de nodige stappen gezet worden.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is