Inwoners verdienen duidelijkheid over afvalophaling

Op 15 februari 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Milieu - Omgeving - Energie

De laatste tijd deden verschillende foute berichten de ronde over het afvalbeheer van de gemeente. N-VA Roosdaal drong er op de gemeenteraad op aan om alle inwoners snel en correct te informeren.

Sinds 1 januari gebruiken we als Roosdaalnaars nieuwe restafvalzakken van Intradura. Er werd gecommuniceerd dat de oude restafvalzakken niet overgenomen zullen worden. Dat klopt maar deels: het schepencollege besliste dat volle pakken oude restafvalzakken (die nog te gebruiken zijn tot eind juni 2021) tussen 1 juli en 15 augustus ingeruild zullen kunnen worden. De gemeente beloofde hierover nog te communiceren.

Ook wat de oude pmd-zakken betreft bereikte ons niet de juiste communicatie. Via folders in de bus werd gemeld dat u die kunt gebruiken tot eind juni. Ook dat bericht klopt niet. Navraag op de gemeenteraad maakte duidelijk dat de oude pmd-zakken onbeperkt gebruikt mogen worden.

Geen twee zonder drie natuurlijk. Ook over de matrassen ging de communicatie de mist in. Sinds 1 januari kunt u die gratis aanbieden op het recyclagepark. Als u een matras aanbiedt met het grofvuil, wordt daarvoor de prijs aangerekend per kilogram, terwijl die eigenlijk gratis opgehaald moet worden als u een voorrijkost betaalt. Ook hierover vroeg de N-VA duidelijkheid op de gemeenteraad. De bevoegde schepen zal bij Intradura nagaan hoe dit praktisch geregeld kan worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is