Dure muren!

Op 1 september 2013, over deze onderwerpen: Financiën - Begroting, Mobiliteit - Openbare Werken

Op de gemeenteraad van juni stelde CD&V een raming voor van 20 000 euro (zie foto van uittreksel bij dit artikel) voor het metsen van een muurtje van 10 m² in de Pinijzekets. Die hallucinante raming liet de CD&V-meerderheid op de gemeenteraad los en hoopte dat de N-VA dat nog zou goedkeuren ook.

Onze raadsleden Linda Van den Eede en Koen Van Vaerenbergh vonden dit toch bij de haren getrokken en vermoedden dat het om een tikfout ging die bij de CD&V-meerderheid niet was opgemerkt. Met logische argumenten werd op tafel gelegd dat 20 000 euro voor het metsen van een muurtje van 10 m² te overdreven was. Bij CD&V bleef men echter bij hoog en laag beweren dat die prijs en raming wél klopten.

Pas na een zelf aangevraagde schorsing waren ze bereid hun ongelijk toe te geven en de raming met 18 000 euro te verminderen. U leest het goed: CD&V riep een schorsing in het leven voor wat voor iedereen logisch leek en in een handomdraai zou kunnen worden aangepast. En dan maar klagen dat de N-VA de gemeenteraden nodeloos rekt.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is