Bankautomaten mogen niet uit het straatbeeld verdwijnen

Op 26 januari 2023, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Ruimtelijke Ordening - Wonen

Vlaamse steden en gemeenten zien met lede ogen aan hoe geldautomaten uit het straatbeeld verdwijnen. Die evolutie is ook in Roosdaal merkbaar. Maar er is goed nieuws. Er komt binnenkort een neutrale geldautomaat in Roosdaal. Dat is goed voor onze inwoners én voor de lokale handelaars.

Weg dienstverlening, weg lokale economische bloei

Met het verdwijnen van de geldautomaten verdwijnt een essentiële dienstverlening. En niet in het minst voor minder mobiele mensen. Ook voor het economische leven in een gemeente is dat een ramp. Want mensen die cash geld afhalen in een andere gemeente blijven daar vaak ‘hangen’ om hun aankopen te doen.

Neutrale geldautomaat in Roosdaal

Batopin is een initiatief van de vier grootbanken dat tegemoet wil komen aan die problematiek en zoekt plaatsen om neutrale geldautomaten te plaatsen. Gemeenteraadslid Linda Van Huylenbroeck greep het aanbod van Batopin aan en lanceerde het in de gemeenteraad. Met succes. Batopin liet weten dat Roosdaal in aanmerking komt voor een neutrale geldautomaat. We zoeken momenteel volop naar een geschikte locatie. Wordt vervolgd. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is