Achterkamertjespolitiek: in Roosdaal bestaat het nog!

Op 1 december 2013, over deze onderwerpen: OCMW - Sociale zaken, Werk - Arbeidsmarkt

We schetsen u even kort de situatie: eind augustus 2013 schrijft het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) een brief naar OCMW- en gemeenteraad met de vraag iemand af te vaardigen voor de werkgroep ‘De Mooie Molen’, een werkgroep die de toekomst van dit gebouw zal uittekenen. Het OCMW reageerde positief op die vraag, op de gemeenteraad bleef het stil.

Ondanks het feit dat de brief was gericht aan de volledige gemeenteraad, werd die laatste daarvan niet eens op de hoogte gesteld en moest de oppositie dit verhaal via-via te weten komen. Als klap op de vuurpijl kreeg het PWA wel als antwoord dat de gemeente schepen Langendries had afgevaardigd. Kan u nog volgen?

Voor een partij die van goed bestuur een steeds weerkerend dogma maakt, vinden we dit wel al te gortig. Dat besloot ook gemeenteraadslid Kristof Cooreman, die de kwestie aanhangig maakte op de gemeenteraad van oktober. De meerderheid schuifelde wat verveeld op hun stoel, maar een antwoord op zijn vraag naar de reden van deze manier van handelen kwam er niet…

Dat het de N-VA-vertegenwoordigers in het PWA waren die de afgelopen legislatuur dat agentschap voor een pak (financiële) problemen heeft behoed, is allicht een doorn in het oog van sommigen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is