Anne-Marie Maene op Kamerlijst Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Op 7 februari 2024, over deze onderwerpen: Activiteiten - Afdelingswerking

Wendy Godaert is niet het enige bestuurslid van N-VA Roosdaal dat in juni op een N-VA-lijst staat. Ook ondervoorzitter Anne-Marie Maene is kandidaat. U vindt haar op de Kamerlijst van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat vraagt om een woordje uitleg.


Anne-Marie, hoe kwam je in de politiek terecht? Vertel eens wat meer over jezelf.
Anne-Marie: “Ik ben afkomstig uit het Brusselse en na wat omzwervingen heb ik me een tiental jaar geleden in Roosdaal gesetteld. Toen men mij in 2018 vroeg om me te engageren bij N-VA Roosdaal, heb ik niet getwijfeld. Niet alleen omdat de partij goed aansluit met hoe ik zelf naar de maatschappij kijk, maar ook om mensen te leren kennen. Politiek interesseerde mij al langer, want ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat in dit land en in de
wereld gebeurt. Het was dus een logische stap. Toen een paar weken geleden de vraag kwam om de Kamerlijst in Brussel te ondersteunen, twijfelde ik weer niet. Het is erg om te zien hoe zo’n mooie stad intussen zo is afgegleden.”


Als de N-VA het in Roosdaal voor het zeggen zou hebben, wat wil je dan als eerste realiseren?
Anne-Marie: “Ik zou nog meer inzetten op onze jongeren en adolescenten. Hun welzijn is belangrijk, maar we mogen ook hun entertainment en ontspanning niet vergeten. Je bent maar een keer jong. Daarom is het belangrijk dat we bij zoveel
mogelijk beslissingen rekening houden met hun noden en wensen. En nog een heel concrete maatregel: ik zou de Gasthuisstraat heraanleggen. Die straat is echt een gemeente onwaardig.”


Met welke beroemdheid, dood of levend, zou je graag een avond doorbrengen en waarom?
Anne-Marie: “Het zal je misschien verbazen, maar dat is met Urbanus. Die man is niet alleen een levende legende in de comedywereld en in het prachtige Pajottenland, ik denk dat het een heel boeiende man is, met een interessante visie op de maatschappij. Een serieuze babbel met een humoristische noot.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is