Johan Linthout (CD&V) is gemeenteraadslid af

Op 6 maart 2013

Het gemeenteraadslid van meerderheidspartij CD&V verliest zijn mandaat omdat het niet bewezen is dat hij effectief in Roosdaal woont. Op het einde van de vorige legislatuur werd hij al om diezelfde reden uit zijn functie als OCMW-raadslid gezet. Toch werd hij in januari van dit jaar alsnog gemeenteraadslid. N-VA, de partij die eerder al een klacht tegen Linthout indiende, deed dat opnieuw, maar dan tegen zijn hoedanigheid als gemeenteraadslid.

"Ik wist meteen dat ik dit zou verliezen", aldus Linthout. "Twee van de drie leden van de Raad zijn N-VA'ers en de voorzitter is ook een adviseur van de partij. Ik ben dus oneerlijk behandeld." Volgens Kristof Cooreman, N-VA'er en fractiemedewerker in het Vlaams Parlement, is daar niets van aan. "Bij een gelijkaardige klacht tegen Katrien Van den Steen is de Raad ons vorig jaar niet gevolgd", reageert hij. "Dat is het beste bewijs dat men daar niet partijdig is. Voorts weet ik ook dat geen enkel lid van de Raad bij onze partij aangesloten is."

Johan Linthout wil alleszins samen met zijn advocaat bekijken wat er nu moet gebeuren. Hij is alvast van plan om naar de Raad van State te trekken. Ook burgemeester en partijgenoot Christine Hemerijckx zal intern bekijken wat de volgende stap is. "De Raad moet ons eerst met een aangetekend schrijven op de hoogte brengen", reageert ze. "Vervolgens moet de gemeenteraad in kennis gesteld worden. Vanaf dat moment mag hij geen raadslid meer zijn. Wie hem zal opvolgen, moet intern nog besproken worden."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is