"CD&V'ers liegen over woonplaats"

Op 13 juli 2012

Volgens Linda Van den Eede woont Van Den Steen helemaal niet in de Derrevoortstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, zoals officieel aangegeven. Van Den Steen zou daarentegen wel in Erpe-Mere wonen en haar adres in Lombeek gebruiken voor een zitje in de gemeenteraad. Maar wie wil opkomen en een politiek mandaat in een gemeente wil uitoefenen, moet ook daadwerkelijk in die gemeente wonen. Daarom stapte Van den Eede naar de Raad van Verkiezingsbetwistingen. "Ik heb de raad een geboortekaartje van twee jaar geleden overhandigd", aldus Van den Eede. "Daarop staat duidelijk te lezen dat het dochtertje van Katrien Van Den Steen bezocht kan worden bij hun thuis in Erpe-Mere. Ook bij het doopsel in 'Kerk en Leven' staat dat het gezin in Erpe-Mere woont. En dan hoorde ik nog van een ander raadslid dat ze inderdaad niet meer in Roosdaal woont."

Wonen in kantine

Ook Johan Linthout zou niet in orde zijn met zijn woonplaats. "Volgens het bevolkingsregister woont hij in de Ponchautstraat", klinkt het. "Maar dat adres hoort bij de kantine van Blauw-Wit Lombeek. In de erfpachtovereenkomst staat duidelijk aangegeven dat er daar niet gewoond mag worden. Zowel de burgemeester als de heer Linthout zijn daarvan perfect op de hoogte aangezien die erfpachtovereenkomst tussen Johan Linthout en de gemeente afgesloten werd." Van den Eede trok met haar verhaal naar de provinciegouverneur, maar die liet weten dat hij niet bevoegd was in de materie. "De gemeenteraad, en in tweede instantie de Raad voor Verkiezingsbetwistingen, moet hierover een uitspraak doen", aldus Van den Eede. "Aangezien de burgemeester ons niet ernstig nam, trokken we naar de Raad." Van Den Steen reageert verontwaardigd. "Mijn man woont in Erpe-Mere", verklaart ze. "Daarom staat dat ook zo op ons geboortekaartje. Ik woon momenteel in OLV-Lombeek en zal er ook blijven wonen. We plannen zelfs een verhuis van mijn echtgenoot naar hier."

Stoppen met politiek

"Ik kan het anderzijds niet accepteren dat ze zo in mijn privéleven zit te spitten. Ik begrijp ook niet waarom ze zo naar mij uithaalt. Dit is puur om onze partij schade te berokkenen. Voor mij maakt het weinig uit, want ik stop met politiek. Al heeft die beslissing niets met dit dossier te maken. Maar ze valt wel mijn privésfeer aan en mijn familie lijdt onder deze beschuldigingen. Ik overweeg dan ook om klacht in te dienen wegens laster en eerroof. Het is blijkbaar toch een algemeen recht om klacht in te dienen tegen anderen." Johan Linthout konden we gisteren niet bereiken voor een reactie. "Wetten en decreten moeten nu eenmaal voor alle burgers op eenzelfde manier toegepast worden", besluit Van den Eede nog. "En dat geldt zeker voor mensen met een politiek mandaat." De Raad zal zo snel mogelijk uitspraak in de zaak doen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is