N-VA wil plannen Pamel-centrum laten opbergen

Op 26 december 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Mobiliteit - Openbare Werken, Pamel, Ruimtelijke Ordening - Wonen

De Roosdaalse N-VA-fractie vroeg aan de meerderheid om de plannen voor de bouw van een sporthal en sportterreinen op te bergen. Ze vinden zo'n megalomaan project niet verantwoord gezien de financiële situatie. De Raad van State vernietigde onlangs de plannen en de meerderheid is van plan om opnieuw een plan op te maken.

"Is dergelijk project gezien de financiële toestand van de gemeente wel te verantwoorden?", vroeg N-VA-gemeenteraadslid Linda Van den Eede. "Na 2019 moet de autofinancieringsmarge positief zijn. Bij de opstelling van het meerjarenbeleidsplan 2014-2019 bedroeg dit bedrag 17.128 euro en na de aanpassingenafgelopen jaar daalde dit al tot 10.039 euro. Volgens een specialist is onze gemeente bijna failliet. Met woorden willen jullie dit niet toegeven, maar wel met daden. Zo moeten burgers bijvoorbeeld zelf opdraaien voor de kosten van deafkoppeling van hun regen- en afvalwater en worden de tarieven op grafconcessies verhoogd. Dat noemen we verdoken belastingen om het luxeproject te kunnen financieren, dat bovendien op die locatie qua mobiliteit niet te verantwoorden is."

De meerderheid is niet van plan om alles op te bergen. "Sportschepen Johan Van Lierde inventariseert de noden en die zijn er voor de buitensporten", zegt burgemeester Christine Hemerijckx. "De subsidie voor het kunstgrasveld hebben we ook en de nood voor zo'n terrein is hoog. Ook scholen zullen dat plein kunnen gebruiken. Hoe de rest van het terrein wordt ingevuld zal afhangen van de inventarisatie en de gesprekken met de omwonenden." (TVP)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is