Heraanleg parking Brusselstraat: weet u daar meer over?

Op 26 januari 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit - Openbare Werken, Onderwijs, Pamel

Aan het einde van de vorige legislatuur keurde de gemeenteraad de nieuwbouw van de kleuterblok op de speelplaats van Triangel Pamel goed. Die nieuwbouw zou een stuk van de speelplaats innemen. Op dat moment was er geen draagvlak om na de ingebruikname van de nieuwe blok de speelplaats uit te breiden. Ook niet wanneer N-VA-gemeenteraadslid Wendy Godaert de gemeenteraad attent maakte op het feit dat meer leerlingen meer speelruimte nodig hebben. Er waren voldoende uitwijkmogelijkheden achter de speelplaats, zei de schepen van Onderwijs. Had de meerderheid toen maar naar ons geluisterd!

Welke werken?

Kort na nieuwjaar werd de parking voor de school afgesloten  en werden er werken opgestart. Wat er zou gebeuren, was ook voor ons een raadsel. De notulen van het schepencollege maakten ons ook niet wijzer: er was nergens een plan te bespeuren noch een bestek en raming van de geplande werken. Enkel de lokale pers bracht soelaas. Op die manier werd niet alleen de oppositie maar ook meer dan de helft van de kiezers buitenspel gezet.

Vijgen na Pasen

Eind januari stelde N-VA-fractievoorzitter Linda Van den Eede daarover een vraag aan de burgemeester en schepenen. De burgemeester kon niet anders dan toegeven dat hij de oppositie vergat op de hoogte te brengen van de plannen en de werken. Schepen An Van den Spiegel argumenteerde dat er nood was aan uitbreiding. Had de N-VA dat vijf jaar geleden niet gesuggereerd? Tijdens die vraagstelling kreeg de oppositie voor het eerst een 3D-plan te zien: het hek van de speelplaats zou naar voor geplaatst worden zodat binnen de omheining een groene speelzone kon afgebakend worden. “Een mooi extra stukje speelruimte voor de leerlingen. Dat is een goede zaak. Maar waarom werd die uitbreiding niet meegenomen in het dossier van de nieuwe kleuterblok? Op die manier hadden we deze toestanden kunnen vermijden. De meerderheid had beter wél rekening gehouden met onze opmerkingen bij de aanvang van het dossier”, zegt Wendy Godaert.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is